Special Olympics

Het leven van mensen met een verstandelijke beperking verbeteren dankzij sport, dit is de missie van Special Olympics. Ze willen bijdragen tot de persoonlijke ontplooiing van personen met een verstandelijke beperking, en willen hun inclusie en hun sociale erkenning bevorderen. De Special Olympics is uitgegroeid tot een internationale beweging actief in 178 landen en telt ongeveer 4 miljoen leden, atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is erkend door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

Met de atleten van vzw Oranje nemen we elk jaar deel aan de Special Olympics. Hiervoor trainen de deelnemers enthousiast: de netballers in een West-Vlaamse competitie, de zwemmers in het zwematelier van Oranje en de atleten op de atletiekpiste van Bloso in Brugge of thuis.

De Special Olympics is elk jaar opnieuw een unieke ervaring voor iedereen. Heb je zin om deel te nemen? Train dan met ons mee. Neem contact op met ons en wie weet train jij straks met ons mee!