Dagbesteding regio Sijsele

Een zinvolle dagbesteding tijdens de week?
Uit ons breed aanbod van ateliers kies je een mix aan activiteiten. Activiteiten die je graag doet of waar je beter in wilt worden. Ons aanbod is een antwoord op jouw ondersteuningsnoden en speelt in op jouw verlangen om je verder te ontwikkelen. We hebben vier locaties van waaruit we dagbesteding organiseren: Brugge binnenstad, Sijsele, Sint-Jozef en Zedelgem. De activiteiten vinden zoveel mogelijk in de buurt plaats.

Personen met een ondersteuningsvraag naar dagbesteding kunnen snel bij ons terecht voor een verkennend gesprek. Onze dagbesteding is voorzien op een continue instroom. Op basis van je wensen, je talenten en ondersteuningsnood werken wij een voorstel tot dagbesteding uit. We zoeken steeds naar nieuwe activiteiten verstrengeld in de buurt en op jouw maat!

In Sijsele hebben we heel wat toffe dagbestedingsateliers in de buurt:

  • We baten tijdens de zomervakantie een Zomerbar uit in samenwerking met Jeugdhuis  Loco. Fietsers en voetgangers kunnen er koffie, ijs, zelfgebakken koekjes en pannenkoeken krijgen.
  • Expressie met studenten orthopedagogie van Hogent. Samen werken we aan een toneelvoorstelling!
  • In de bibliotheek van Sijsele creëren we enkele keren per jaar een tentoonstelling rond een boek. Onze eerste keuze viel op “Ik geef je mijn hart” van PImm van Hest.  
  • In Hoeve Hangerijn (St-Kruis Brugge) nemen we allerlei taken op: dieren verzorgen, soep maken voor bezoekende schoolkinderen, het terrein onderhouden, een fruitboomgaard aanleggen...
  • ...

Oranje heeft heel wat verschillende ateliers in de Brouwerijstraat in Sijsele:

  • Het semi-industrieel atelier van Oranje werkt op bestelling voor een aantal bedrijven in de Brugse regio. Je maakt bijvoorbeeld pralinedozen, steekt bestekhoesjes in elkaar, vult zakjes met snoepgoed, bestickert koekjesverpakkingen… 
  • Er zijn een aantal productie-ateliers waar je in groep een product maakt dat verkocht kan worden. Zo kan je kiezen voor een kook- of bakatelier om koekjes, confituur, snoeptaarten... te maken voor geschenkmanden.
  • Ben je liever creatief bezig? Dan kan je aan de slag in één van onze creatieve ateliers: het textiel atelier, het schilderatelier, bloemenschikken,... Wat we maken verkopen we op braderies of via onze webshop. 
  • ...

Je ziet, er is heel veel keuze en we blijven onze dagbestedingsateliers steeds vernieuwen en verder uitbouwen. We luisteren naar waar jij zin in hebt en wat je talenten zijn.