Cursussen voor vrijwilligers

Laat je onderdompelen in de wereld van spel, inclusie, fantasie en diversiteit tijdens de cursus animator, specialisatie of hoofdanimator.

Spelen met kinderen is leuk en met een beetje fantasie kun je een hele dag vullen, maar...

  • Hoe maak je eigenlijk een spel?
  • ​Hoe moet je een kind met een ondersteuningsnood begeleiden?
  • Wat moet je doen als iemand zich pijn heeft gedaan?
  • ...

Dat zijn allemaal vragen waar je tijdens onze cursussen meer over te weten komt.

Je leert van elkaar, maakt nieuwe vrienden, verkleed je in de zotste thema’s. Kortom, op cursus gaan is de tijd-van-je-leven. Op cursus gaan betekent dat je heel veel leert over zaken die je op het speelplein of in je jeugdbeweging nodig hebt. Samen met instructeurs, die zelf ooit op het speelplein of in de jeugdbeweging actief waren, word je op een interactieve manier ondergedompeld in de wereld van spel, inclusie, fantasie en diversiteit.    

Heb je een beperking en vraag je je af of deze cursus iets voor jou is, neem zeker contact op met ons. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Wat maakt de cursussen van Vrijetijdspunt uniek?
Op onze speelpleinwerkingen spelen kinderen en jongeren met en zonder beperking samen.Op onze cursussen leer je niet enkel hoe je een spel in elkaar kan steken, je komt ook te weten hoe je een spel kan aanpassen aan kinderen met een beperking en hoe we omgaan met de vele diverse kinderen in de werking

Welke cursussen zijn er?
Jaarlijks organiseren we een cursus animator, animator op maat, hoofdanimator en specialisatie. Afhankelijk van de vraag kan er een specialisatiecursus voor animatoren of hoofdanimatoren doorgaan. Alle info, data, locaties... over de cursussen en hoe je kan inschrijven vind je op de website van ons Vrijetijdspunt.  

Wat na de cursus?
Na je cursus ben je klaar om in actie te schieten in inclusieve jeugdwerk. Je ontvangt aan het eind van je cursus een boekje met feedback van jouw cursusgevers. Je kan je stage lopen op een speelplein of jeugdbeweging. Je gaat aan de slag met de dingen die je leerde op cursus. 
Al onze cursisten worden op de stageplaats uitgedaagd op basis van talenten en interesse,dat is voor jou niet anders. De begeleiding gebeurt steeds door een ervaren stagebegeleider. Nadat je je stage succesvol beëindigde ontvang je van ons een attest in het inclusief jeugdwerk. Voor de specialisatiecursus krijg je een getuigschrift in het inclusief jeugdwerk.  

Het attest van Oranje is geen erkend ‘attest in het jeugdwerk’.