Nachtbegeleid(st)er regio Zedelgem-Oedelem

We zijn op zoek naar een enthousiaste inslapende nachtbegeleid(st)er voor regio Zedelgem - Oedelem.

Je werkt in woondienst Zedelgem (Fazantenlaan 93, Zedelgem) en in Kinder- en Jongerenwerking (Beernemstraat 4, Oedelem) waarbij je instaat voor slapende nachtpermanentie. Je werkt als vlinder over de verschillende diensten. Je hebt inspraak in de opmaak van het uurrooster. De weekends en themakampen voor de kinder- en jongerenwerking liggen wel vast voor het volledige schooljaar (2 weekends/maand en 5 kampen per jaar).

In onze woondienst te Zedelgem wonen 11 bewoners en 11 studiobewoners met een verstandelijke beperking en eventueel een bijkomende kwetsbaarheid. In  de Kinder- en Jongerenwerking (KJW) zijn er een tiental kinderen/jongeren aanwezig met een ondersteuningsnood. 

Jouw opdracht:

  • Als nachtbegeleider zorg je mee voor een goede nachtrust van de bewoners. Je start tussen 20u20 en 22u05 om  de volgende morgen te eindigen tussen 7u40 en 9u25. 
  • Je bent alleen als begeleider op dienst, maar staat er niet alleen voor. Je kan steeds beroep doen op de telefonische permanentie van Oranje.
  • ‘s Avonds krijg je overdracht van de avondbegeleiding en zorg je ervoor dat bewoners op tijd en rustig gaan slapen. 
  • ‘s Avonds neem je  enkele huishoudelijke taken op: afwas doen, opruimen, ontbijt klaarzetten… 
  • ‘s Nachts vervul je een permanentierol. Je kan slapen tussen 23u en 7u, maar bij acute situaties (met één of meerdere cliënten, het gebouw…) ben jij het eerste aanspreekpunt en weet je hoe je moet handelen.
  • ‘s Morgens wek je de bewoners en begeleid je het ontbijt
  • Je werkt nauw samen met collega’s van de dagdienst. Je zorgt voor een goede overdracht, je overlegt en staat open voor hun kritische kijk en hun feedback.

We bieden je een deeltijds contract van onbepaalde duur van 13 tot 19 uur per week. De uren worden in overleg bepaald.   

Interesse? Je vindt de volledige vacature terug via de knop hieronder. 

Solliciteren kan tot en met zondag 25 februari 2024.