Hoe inclusiemakelaar werkt
Inclusiemakelaar werkt op maat. We maken op verschillende manieren connectie met de noden van jouw onderneming of organisatie.
Hoe ziet een traject eruit?
Gratis gesprek
We bespreken de noden en de uitdagingen die je als onderneming of organisatie ervaart en zoeken samen naar een gepaste ondersteuningsvorm.
Offerte en overeenkomst
We maken een offerte op. We beschikken over diverse financieringsformules, op maat van de mogelijkheden van jouw organisatie of onderneming. Na goedkeuring stellen we een overeenkomst op.
Traject
We spreken concrete data af. Je krijgt een contactpersoon die het traject opvolgt en klaarstaat voor vragen.
Evaluatie
We geloven in een hands-on en gepersonaliseerde aanpak en hechten veel belang aan feedback en evalueren.
Duurzame relatie
Werken aan inclusie vraagt bewustwording, tijd en draagvlak. Als inclusiemakelaar verbinden we ons tot een duurzame relatie. Dit betekent dat we op verschillende manieren en momenten connectie maken met de noden van jouw onderneming of organisatie om zo op een lange termijn verandering te brengen.
Netwerk van Partners
We staan in een breed netwerk van samenwerkingspartners met aanvullende expertise. Bij ondersteuningen bekijken we steeds welke noden er zijn en garanderen we een passende ondersteuning, al dan niet in samenwerking met een partner. Dit betekent dat we naast ons eigen aanbod ook een partner kunnen inschakelen met aanvullende kennis. Als inclusiemakelaar blijven we deze match opvolgen zodat jouw vraag een antwoord krijgt.
Werkvormen
Al naargelang de noden, passen we de werkvorm aan. We kunnen volgende werkvormen aanbieden.
Onderzoek
Het onderzoeken van een centrale onderzoeksvraag, bevragingen uitvoeren en data verzamelen om op basis daarvan beleidsaanbevelingen te formuleren.
Screening
Een check binnen het onderneming of de organisatie op vlak van inclusie en toegankelijkheid. Uit de screening komen concrete acties om drempels te verlagen.
Vorming, training en opleiding
introduceren van kaders, toegepast op de uitdagingen waar het onderneming voor staat in de vorm van korte of langere trajecten.
Coaching en procesbegeleiding
stap voor stap werken we aan het behalen van jouw doelstellingen met een groep of sleutelfiguur betreffende het thema.
Ondersteuning
Ondersteuning bij het uitwerken van een project, de organisatie van een event of de implementatie van beleidskeuzes rond diversiteit en toegankelijkheid.
Intervisie
Uitwisseling opzetten tussen partners met als doel kennis en good practices delen.
Keynote
Inspirerende lezing rond inclusie en diversiteit.
Over prijzen
De kostprijs is afhankelijk van de vraag en wordt bepaald na een gesprek.
We zijn gesubsidieerd als RTH-aanbieder (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp) en vanuit het bovenlokaal jeugdwerk waardoor we voor ondersteuningen die voldoen aan bepaalde criteria korting kunnen aanbieden. Daarnaast zijn er tussenkomsten mogelijk via werkbaarheidscheques of vouchers van Komaf.
Werkbaarheidscheques
Oranje is een erkende dienstverlener voor advies en begeleiding binnen het kader van werkbaar werk. Jaarlijks voorziet de Vlaamse Overheid steun om knelpunten rond werkbaar werk binnen je onderneming of organisatie vast te stellen en aan te pakken. Als KMO, eenmanszaak of grote onderneming in de (non-) profit kan je werkbaarheidscheques aanvragen waarmee je advies en begeleiding kan inkopen bij erkende dienstverleners.
Jaarlijks voorziet de Vlaamse Overheid een vast budget om toe te kennen aan projectaanvragen. Je kan een aanvraag doen zolang er budget beschikbaar is. Een aanvraag kan hier online.
Voucher Komaf
Verenigingen, organisaties, steden en gemeenten die vorming aanvragen voor diversiteit gerelateerde vormingen en een link met vrije tijd hebben kunnen via Komaf een kortingsvoucher aanvragen van 150 euro voor een vorming bij de erkende vormingsorganisaties van Komaf. Lees meer over de voucher via de website van Komaf.