5 jun 2020

Zomervakantie op het speelplein

 • Nieuwsberichten
Lees hier hoe we de speelpleinzomer zullen aanpakken.

Zomer 2020, een zomer die de geschiedenis zal ingaan als een speciale zomer, vol veiligheidsvoorschriften maar vooral met heel veel plezier. 

We werken achter de schermen hard om er voor alle kinderen en jongeren een veilige en leuke zomer van te maken. We kunnen dit niet alleen, daarvoor hebben we jou nodig. Lees deze mail goed, want we geven alvast een aantal belangrijke zaken rond de organisatie van en inschrijven voor het speelplein mee. 

ZOMERVAKANTIE OP HET SPEELPLEIN

Start speelpleinwerking

 • De start van de speelplein zomer zal in sommige gemeentes later vallen dan voorzien. Dit omdat we onze inschrijvingen afstemmen op de inschrijvingen die de gemeentes voorzien voor de andere speelpleinwerkingen in hun gemeente. In Brugge gaan we van start op 1 juli. Speelpleinen in AssenedeMaldegem en Aalst starten op maandag 6 juli.

Wie mag deelnemen?

 • De bedoeling is dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan de speelpleinwerking. Maar het is van belang dat we bepaalde risicogroepen beschrijven zodat we geen gezondheidsrisico’s nemen. 
 • Op basis van de lijst met risicogroepen vragen wij je om te kijken of je kind tot een risicogroep behoort. Je zal moeten aangeven op de medische fiche of de ziekte onder controle is. Weet je niet zeker of je kind tot een risicogroep behoort neem dan contact op met je huisarts.  Deze zal best kunnen inschatten of deelname aan het speelplein mogelijk is en onder welke voorwaarden.
 • Zieke kinderen
  Kinderen die ziek zijn of waren (symptomen als hoest, verstopte neus, moeilijk ademhalen, koorts, keelpijn, smaak & geur verlies, diarree in de laatste 5 dagen) kunnen niet deelnemen aan de speelpleinwerking. De inschrijving kosteloos annuleren zal dan ook altijd mogelijk zijn.
 • Speelplein in de huiskamer of in de tuin
  Voor kinderen (en broers en zussen) die ziek zijn of waarbij de arts geen toestemming geeft om naar het speelplein te gaan willen we op een bepaalde manier het speelplein in de huiskamer of tuin binnenbrengen. Wil je daarvan gebruik maken, laat het ons zeker weten: vrijetijdspunt@oranje.be of telefonisch op 050/472590

Bubbels

 • Activiteiten in bubbels van 50 personen per week
  Om de speelpleinwerking veilig te organiseren, maken we afgesloten contact bubbels van 50 personen. Elke week worden deze bubbels opnieuw samengesteld, volgens de spelregels van de veiligheidsraad. Je kind blijft dus een volledige week, in eenzelfde bubbel samen met andere kinderen en een aantal animatoren. De bubbels onderling mogen geen contact hebben met elkaar. 
 • Bubbels per leeftijd
  12 jaar is voor virologen een cruciale leeftijd. + 12 jarigen tonen een hogere besmettingsgraad. Er zal dus een bubbel - 12 jaar zijn en een bubbel + 12 jaar. Het aantal bubbels wordt per speelplein opgesteld.
 • Niet vermengen van verschillende bubbels
  Je kind kan in eenzelfde week niet in verschillende contact bubbels zitten. Deelname aan een sportkamp in de eerste helft en dan overstappen naar de speelpleinwerking voor het tweede deel van de week kan dus niet.

Inschrijven

 • Inschrijven per week
  De wekelijkse contactbubbels zijn gesloten, dit betekent dat de door jouw aangevraagde plaats niet kan worden doorgegeven aan een ander kind. We durven dus vragen om je kind(eren) telkens voor een volledige ingeschreven week te laten spelen op het speelplein. Zo blijven we solidair en geven we iedereen maximale speelkansen. 
 • Wie moet zich inschrijven?
  Alle kinderen moeten zich op voorhand inschrijven.
  Dus ook kinderen die de afgelopen jaren niet meer moesten inschrijven omdat hij/zij geen individuele begeleiding meer nodig heeft moeten deze zomer uitzonderlijk wel inschrijven. 
 • Mijn kind heeft extra ondersteuning nodig op het speelplein
  Kinderen die extra ondersteuning krijgen en reeds ingeschreven zijn moeten zich niet opnieuw inschrijven. Is dit nog niet gebeurd en wil je graag je kind inschrijven, neem dan contact op met Sarah en Ester via speelplein@oranje.be of telefonisch via 050 47 25 90.

Inschrijfsysteem

 • Alle kinderen die naar de speelpleinwerking gaan zullen zich op voorhand moeten registeren. Dit is mogelijk tot de donderdag voor een nieuwe week begint. We starten onze aanmelding samen met de andere speelpleinen in de gemeente. 
 • Inschrijfformulieren
  • Inschrijfformulier Assenede  : Start aanmeldingen op maandag 8 juni om 12:30
   Inschrijfformulier Maldegem : Start aanmeldingen op zaterdag 6 juni om 10:00
   Inschrijfformulier Sint-Jozef :Start aanmeldingen op maandag 15 juni om 18:00
   Inschrijfformulier Sint-Andries : Start aanmeldingen op maandag 15 juni om 18:00
  • Per kind moet een apart formulier ingevuld worden. Eens dit is ingevuld krijg je een mail die aangeeft dat je registratie goed is ontvangen. 
  • Op 22 juni krijg je via een mail een bevestiging van je inschrijving.
  • Wil je inschrijven voor het speelplein van Aalst en is dat nog niet gebeurd, stuur een mailtje naar speelplein@oranje.be of bel naar 050/472590.
  • Is het moeilijk voor jou om de inschrijving online te doen, neem dan telefonisch contact op via 050 47 25 90
   •  Op maandag, dinsdag & donderdag: van 10 tot 12.30 uur & van 13 tot 16 uur
   • Op woensdag van 17 tot 20 uur 
   • Op vrijdag van 10 tot 12.30 uur 
   • Of kom langs op onze bureau (Peterseliestraat 100, 8000 Brugge, maandag, dinsdag & donderdag van 10 tot 16 uur)

Een speelpleinzomer voor iedereen
We doen ons best om elk geregistreerd kind een plaatsje te geven. We roepen dus op om niet overhaast de registratie te doen van zodra het mogelijk is. De veiligheid en solidariteit zijn onze prioriteit tijdens de zomer. Dit wil zeggen dat we tijdens de zomer ook plaatsen creëren voor kwetsbare gezinnen en crisisopvang.

Vragen?
Zit je nog met vragen of zijn bepaalde zaken niet duidelijk, neem dan contact met ons op. Alle geregistreerde kinderen krijgen ten laatste twee weken voor de zomervakantie een nieuwsbrief met daarin duidelijk aangegeven per speelplein hoe alles praktisch zal verlopen.