18 feb 2020

Vormingsdag vrijwilligers

 • Nieuwsberichten
Op 28 maart organiseert het Vrijetijdspunt van Oranje een vormingsdag voor alle Oranje-vrijwilligers. We willen jullie inspireren en versterken zodat jullie nog meer het beste van jullie zelf kunnen geven in onze werkingen.

Voor wie
Vrijwilligers van alle volwassenenprojecten van Vrijetijdspunt en vrijwilligers in Oranje.

Wanneer
Tijdens de namiddag en avond op 28 maart 2020. We voorzien een gratis avondmaal en gezellig babbelmoment met andere vrijwilligers van Oranje. 

Waar
De vormingsdag gaat door in Zaal Lokaal, Peterseliestraat 100, 8000 Brugge.

Prijs
De vormingsdag is helemaal gratis!

Wat
In de namiddag kan je tussen 3 verschillende sessies kiezen. 

 • Voorkomen is beter dan genezen
  Chris Desmet (Cotra) geeft je op een ervaringsgerichte manier tips om moeilijk en agressief gedrag te voorkomen
 • EHBO
  Securex gaat dieper in op volgende thema's: Basisreanimatie en AED,  levensbedreigende situatie herkennen, kleine wondzorg, epilepsie en verslikking.
 • Autisme
  Vanuit de dienst Ozon (Oranje) is veel expertise opgebouwd rond mensen met autisme. In deze sessie blijven we niet bij de basis maar gaan we wat dieper graven. Zo kom je te weten hoe je het best omgaat met iemand met autisme. 

's Avonds kun je kiezen tussen 3 verschillende sessies: 

 • Op stap met een groep mensen met een beperking 
  We zoomen in op volgende thema's tijdens deze sessie: Hoe geef ik inspraak aan een groep en stel ik samen met hen een programma op?  Wie neemt welke verantwoordelijkheid op?  Wat met onverwachte omstandigheden? Hoe ga ik veilig op stap met een groep?
 • Recht op vrije tijd en eigen keuzes
  Rond deze twee basisrechten bouwen we een sessie op. Hoe gaan we hier als Oranje mee aan de slag en wat kan dit voor jou als vrijwilliger betekenen?
 • Seksualiteit
  Aan de hand van de visietekst van vzw Oranje gaan we concreet aan de slag.  Hoe ga ik als vrijwilliger om met seksueel getinte situaties? Wanneer is iets seksueel grensoverschrijdend? 

Inschrijven
Schrijf je in voor de vormingsdag via dit inschrijfformulier