31 mrt 2020

UPDATE coronavirus

  • Nieuwsberichten
Vind hier de meest actuele informatie over de maatregelen die Oranje neemt in het kader van het coronavirus.

We brengen jullie graag op de hoogte van de volgende zaken: 

Vanuit de Federale Regering werden de preventieve maatregelen in kader van Covid 19 virus alvast verlengd tem 19 april. 
Voor het aanbod van Oranje vzw betekent dit het volgende:

  • Het aanbod van onze dagbesteding (Brugge, Zedelgem, Sijsele) blijft tem 19 april opgeschort. 
  • Hotel O’mer blijft tem 19 april gesloten. 
  • O’zon blijft tem 19 april cliënten zoveel als mogelijk op afstand ondersteunen (chat, video-chat, via telefoon, mail,...). Fysiek contact blijft beperkt tot de hoogdringende situaties, met inachtname van de voorzorgsmaatregelen.
  • Vrijetijdspunt: het gewone aanbod blijft opgeschort tem 19 april. Vrijetijdspunt zet wel in op een alternatief aanbod tijdens de corona-quarantaine: VRIJE TIJD in je KOT.
  • We behouden onze tijdelijke bijkomende afdeling om risico-bewoners op te vangen, met eveneens de grootste zorg en kwaliteit. 

Indien je in deze uitzonderlijke periode nood hebt aan contact met een begeleider of bijkomende ondersteuning, aarzel niet om contact op te nemen met je dienst of je begeleider of om je vraag te stellen via het algemeen nummer van Oranje (050/ 341.341).

Wat als er een besmetting is in Oranje?
Indien we geconfronteerd worden met een besmetting, zullen we onmiddellijk en transparant communiceren met de bevoegde instanties, de betrokken cliënten en netwerk en medewerkers. 

Als afsluiter willen we ook jou in deze moeilijke periode een hart onder de riem steken om enerzijds extra in te staan in de ondersteuning voor elkaar, anderzijds in het moeten missen van onze bewoners die niet naar huis kunnen uit onze woondiensten.