9 dec 2019

't Stad in beweging en beeld

  • Actie
Een terugblik op de bijzondere hedendaagse dansvoorstelling met beeld- en videoprojectie.

Darline Van Quaethem, begeleider van het dansatelier en choreografe van 't Stad brengt verslag uit:

Zes oktober 2019: wat een dag! Zeven dansers van het dansatelier van dagbesteding Sijsele kwamen samen om voor het eerst hun kunnen te presenteren aan het publiek. Het ging door in de Cultuurfabriek waar het dansatelier wekelijks doorgaat op dinsdag. Er waren reeds 210 kaarten verkocht. We stonden voor het gordijn om alle mensen te ontvangen. Het publiek bleef maar komen. En nog, en nog… tot de zaal vol zat. Het was spannend, maar na de opwarming- en relaxatie-oefeningen waren we er klaar voor.

Anderhalf jaar zijn we bezig geweest rond het thema 'Stad'. We zijn een dag de stad ingetrokken om inspiratie op te doen. Zo bestudeerden we de toeristen, deden hen na, bekeken wat er allemaal gebeurde en aanwezig was in een stad. Met allerhande zaken zijn we aan de slag gegaan in beeld en woord. Het crea-atelier zorgde voor de inkleding en maakte een mini-stad.

Voor de video-fragmenten zorgde Jan Devilder. Zonder hem zou er geen voorstelling geweest zijn! 

Wat straalden wij toen het publiek voor ons rechtstond en applaudiseerde. Iedereen had er enorm van genoten en vond het een prachtige voorstelling. Sommigen vonden het zonde dat het maar één keer doorging omdat ze het zo professioneel vonden. We kregen ook nog het voorstel om op andere locaties te dansen. Allemaal zaken waar we heel trots op zijn en waar we nog steeds van aan het nagenieten zijn. 

Dank je wel aan iedereen die meewerkte aan deze voorstelling en in het bijzonder aan alle dansers!

 

Met deze quotes, pik je nóg meer de sfeer op: 

"Ik was niet zenuwachtig voor de voorstelling. Ik was wel heel blij dat ik mocht drummen. Het was super. Ik heb ervan genoten en en super trots!" (Maarten)

"Ik deed die zondag veel inspiratie op toen ik mocht ervaren hoe jullie de eigen expressies van de deelnemers/dansers tot een hoger niveau brachten, door alles in een mooie context te brengen."  (C.W.)

"Straffe prestatie, heel knap gedaan, publiek heeft genoten, energie heeft opgebracht." (J.V.Q)

"Super gedaan, krop in de keel."  (P.D.)

"Iets om trots op te zijn, wat een dansers!" (A.V.E.)

"Fantastisch gedaan, leuke muziek, humor, prachtige beelden en schitterende dansers!" (M.V.)

"Genoten en nu nog met een smile tot achter mijn oren aan ‘t nagenieten.  Proficiat toppertjes." (CVD)

"Sterren op de Damse dansvloer." (M.D.)

 

Jan Devilder filmde de dansvoorstelling. Zo kan je je nog eens helemaal onderdompelen in 't Stad.