2 jan 2020

Ruilboetiek Sijsele

  • Nieuwsberichten
Vanaf 10 januari 2020 kan je elke vrijdagnamiddag in Oranje (Sijsele) terecht voor het hergebruiken van kindergerief (0-16 jaar).

De twee vriendinnen Ingrid Defraeye en Vera Defoor hebben een hart voor hergebruik en het 'consuminderen'. Daarom starten zij vanaf 10 januari 2020 de Ruilboetiek Sijsele op, in samenwerking met vzw Oranje regio Sijsele en het Sociaal Huis Stad Damme. Daarnaast steunt Huis van het Kind, OCMW Damme en Stad Damme het project.  

Het doel van het project is recycleren en milieubewuster omgaan met kindergerief. Door te ruilen kan goede kledij, babygerief, klein speelgoed, bad-, bed-, school en sportgerief, enz. een nieuwe thuis vinden in plaats van in de container te verdwijnen. Elk gezin dat op zoek is naar leuke, nette en goede spullen voor kinderen van 0 tot 16 jaar kan vanaf 10 januari in de Ruilboetiek terecht. Dat kan elke vrijdag tussen 14 en 17 uur, in de Brouwerijstraat 7 in Sijsele. 

Wie spullen binnenbrengt ontvangt stempels op zijn kaart. De stempels kunnen geruild worden tegen nieuwe spullen. 

En tot slot: Misschien kan jij de Ruilboetiek verder helpen? Zij zijn nog op zoek naar kledingrekken op wielen, plastic bakken en kleine kleerhangers. 

Kan je de Ruilboetiek verder helpen? Of heb je nog andere praktische vragen? Neem dan contact op met ons!