23 sep 2019

Misschien woon jij straks in Oranje?

  • Nieuwsberichten
Want: in onze woondienst in Zedelgem is er recent een plaatsje vrij gekomen.

In Zedelgem biedt vzw Oranje groepswonen en individueel wonen aan binnen de zorgsite in het hart van Zedelgem. Op deze site bevinden zich verschillende organisaties, die al geruime tijd samenwerken waaronder het lokaal dienstencentrum de Braambeier.

Binnen het woonconcept 'groepswonen Zedelgem' is er heel recent een kamer vrij gekomen

Wat kan je verwachten van het 'groepswonen'? 

  • In de woondienst is er een grote nabijheid en ondersteuning van professionele medewerkers: Er is 24 uurs begeleiding met slapende nacht. Begeleiding is niet steeds fysiek aanwezig bijvoorbeeld voor een doktersbezoek, maar er is steeds telefonische permanentie.
  • Je hebt een eigen ruime kamer van 24m² mét een eigen sanitaire ruimte.
  • Daarnaast is er een gemeenschappelijke leefruimte en keuken. Op die manier ontstaat in dit huis een thuisgevoel, waar iedereen een volwaardige plaats mag innemen.
  • Het ontbijt en avondmaal vinden plaats in de keuken tussen bepaalde uren. Je bepaalt zelf wanneer je aansluit of als je liever op de kamer eet. Het middagmaal wordt buitenshuis genuttigd in samenwerking met lokale partners zoals het lokaal dienstencentrum.
  • We stimuleren het gebruik van lokale reguliere dienstverlening. Zo heeft iedereen elke week twee uur ondersteuning van Solidariteit voor het Gezin om samen individueel de kamer te onderhouden, boodschappen te doen, samen een maaltijd klaar te maken,... 
  • We vinden het belangrijk dat je je werkweek en vrije tijd invult zoals jij wilt. Daarbij willen we zoveel als mogelijk gebruik maken van reguliere aanbod van de Zedelgemse verenigingen, lokale bedrijven, dienstencentra, sportclubs, vrijetijdsinitiatieven…  Waar nodig voorziet Oranje een specifiek aanbod van dagbesteding, waar mogelijk en wenselijk in en met de buurt/samenleving. 

Heb je interesse? Wil je graag meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren. Je kan ons ook mailen of bellen (050 20 87 60). We maken graag tijd voor jou, tijdens een persoonlijk gesprek. 

Wist je trouwens dat je al onze open plaatsen steeds kan nalezen op deze website