31 jan 2020

Maak kennis met Matteo

  • Actie
Matteo ging samen met collega Delphine van de Vrijetijdstrajectbegeleiding op zoek naar een hobby die past bij zijn interesses.

De mama van Matteo schreef ons dit berichtje:

"Voordat ik de Vrijetijdstrajectbegeleiding kende, deden we al een aantal pogingen om voor Matteo een vrijetijdsactiviteit te vinden, maar met wisselend succes. Wij vonden wel dat hij nood had aan iets om zich uit te leven buiten de schooluren. Op de school van Matteo was er iemand uitleg komen geven over de vrijetijdstrajectbegeleiding. Wij schreven ons direct in omdat we wel wat hulp konden gebruiken bij onze zoektocht. En zo kwamen we bij Oranje terecht 

Tijdens een eerste gesprek gingen we op zoek naar de interesses van Matteo. Groot was mijn verbazing toen zijn favoriete bezigheid petanque bleek te zijn. Jullie gingen op zoek naar een club die open stond om hem te verwelkomen.
De eerste keer ging Delphine mee. Dat was fijn voor Matteo, zo was er een gekend gezicht die hem wat kon helpen. Petanque bleek echter lastig omdat Matteo moeite had om hem lang te concentreren.

Daarom bekeken we zijn tweede keuze: tekenen en knutselen. We schreven Matteo en zijn zus in voor een eerste les in Kunstacademie Eeklo. Hij zag de eerste les eerlijk gezegd niet zitten. De nieuwe omgeving en niet weten wat hem te wachten stond was moeilijk. Delphine ging mee, samen met Matteo's zus, papa en ik, de mama. De juf was heel begripvol en verplichte Matteo niks. Na de eerste kennismaking gingen wij weg, Matteo bleef samen met Delphine en in de uren daarna bloeide hij echt open. Hij had duidelijk genoten. Sindsdien gaat hij elke woensdagnamiddag knutselen, tekenen, schilderen,... samen met zijn zus.

We zijn heel blij dat we de vrijetijdstrajectbegeleiding hebben ingeschakeld in de zoektocht naar een leuke hobby voor Matteo. De medewerkers hebben veel kennis van het aanbod, helpen bij praktische zaken en het is écht een meerwaarde dat jullie de eerste keer meegaan bij de verkenning van de nieuwe hobby.

Het is fijn om te zien dat Matteo gewoon samen met andere kinderen tekenles kan volgen in de academie. Daarnaast is het ook fijn dat, door deze trajecten, meer en meer organisaties open staan om mensen met autisme of een beperking op te nemen. Drempels worden verlaagd, mensen leren elkaar kennen en met elkaar omgaan. Ik raad elke ouder die op zoek is naar een hobby voor hun zoon/dochter met een beperking aan om samen te werken met een vrijetijdstrajectbegeleiding."

Ben jij net als Matteo en zijn mama op zoek naar een leuke hobby? Onze vrijetijdscoaches helpen je graag en gratis op weg! We zijn actief in regio Noord-West-Vlaanderen en Meetjesland. Onze collega's van VOC Opstap - Den Engel doen hetzelfde in Midden-West-Vlaanderen.