15 dec 2021

Geef jij onze regenboog mee kleur?

  • Nieuwsberichten
Bijverdienste zorg & welzijn
Tussen de rol als werknemer en die als vrijwilliger ligt volgens ons een regenboog aan mogelijkheden. Een regenboog waar we samen kleur kunnen aan geven. We gaan voor werk op maat van talenten, vaardigheden en goesting. Lees hier hoe jij het verschil kan maken.

Een nood aan helpende handen en een andere kijk op zorg & welzijn.

Maak jij mee werk van de oplossing?

We moeten het hebben over de nood aan helpende handen en het ernstig tekort aan medewerkers. Een probleem dat vele bedrijven en organisaties treft. En helaas blijft ook Oranje niet gespaard.

Vacatures raken steeds moeilijker ingevuld, niet alleen in de zorg- en welzijnssector. Het probleem kenden we al een tijdje, maar ook die golf heeft nu z’n piek bereikt. En dat is niet eens zo vreemd nu iedereen zich kronkelend een weg baant tussen alle coronagolven door.

Blijven doen wat we de voorbije jaren deden, volstaat niet meer. Het moet anders. En het zou wel eens hét uitgelezen moment kunnen zijn om te vertrekken vanuit een andere kijk op zorg en welzijn.

Begrijp ons niet verkeerd. We kijken met trots naar onze medewerkers die zich dag in en dag uit geven om kwaliteitsvolle ondersteuning te bieden. We zijn fier op de honderden vrijwilligers die zich verbonden voelen tot onze organisatie. Kwaliteit van dienstverlening is en blijft een absolute must.

Maar tussen een rol als werknemer en die als vrijwilliger ligt volgens ons een regenboog aan mogelijkheden. Een regenboog waar me samen kleur kunnen aan geven. Met jouw tijd en enthousiasme komen we al een heel eind.

Zo woon jij misschien in de buurt van een van onze diensten en ben je naast je job op zoek naar een bijverdienste met een sociale insteek? Of ben je student en heb je enkele uren of dagen vrij in de week? Of wil je als gepensioneerde toch nog enkele uren werken?

Is dat een vreemde vraag? Misschien wel, maar laat ons concreet maken wat jouw bijdrage kan zijn: 

  • Een maaltijd begeleiden bij personen met een fysieke ondersteuningsnood.
  • Een kappersbezoek begeleiden.
  • Iemand van de ene locatie naar de andere brengen.
  • Samen een wandeling maken.
  • Een nacht inslapen.
  • ...

Alle kleine beetjes maken een groot geheel! Geef jij onze regenboog mee kleur?

We gaan voor werk op maat van talenten, vaardigheden en goesting van mensen. 

Wij bieden jou een contract: van vrijwilligerscontract, dagcontract, deeltijds contract tot voltijds contract. Voor enkele uren of dagen per week, enkele dagen per maand, overdag of ‘s nachts, in de week of het weekend. Wat voor jou én voor ons haalbaar is.

Word je warm van onze oproep? Neem dan snel contact met ons op via Nele Mens op 0499 90 69 49 of via nele.mens@oranje.be.

Denk je aan iemand in het bijzonder voor wie dit van betekenis kan zijn? Deel dan zeker ons bericht via de knop rechtsonder.

Ben je gewoon nieuwsgierig maar nog niet helemaal zeker van je stuk? Je bent welkom voor een koffie en babbel in al onze diensten. Nele bekijkt samen met jou in welke diensten je terecht kan om je eerste stappen in Oranje te zetten.