13 feb 2020

Een maand na De Warmste Week: een overzicht.

  • Nieuwsberichten
December was een machtige maand die helemaal in het teken stond van jullie acties en vrijwilligerswerk voor heel wat goede doelen in Vlaanderen. En dus ook voor Oranje. De Warmste Week bracht in Oranje heel wat beweging teweeg. Wat dacht je van een overzicht?

Warme en originele acties
Bijna twintig acties ten voordele van Oranje staan dit jaar op de teller, één voor één originele acties georganiseerd door mensen die Oranje genegen zijn. De maag werd alvast gespijsd, want er werden heel wat koppen soep en chocolademelk, zakken snoep, stapels wafels, verse tartiflette en dozen koeken verkocht. Of wat dacht je van een verse pannenkoek in een pop-up tea-room?! 

Ook muziek stond in verschillende acties centraal: een debuutconcert van een Hiphopcollectief, openlucht-kerstzingen in het sfeervolle Brugge en een koor die kerst- en sfeerliederen opluisterde. 

En als er daarna nog zin was om de teamgeest te versterken, kon men bowlen voor het goede doel, gezelschapsspelen spelen of zich tegoed doen aan oude volksspelen. Of wat dacht je om je sympathie voor Oranje kenbaar te maken met een toffe, zelfgemaakte sleutelhanger? 

Een warme opbrengst
Onze werkingen kunnen met dit financiële duwtje heel wat mooie zaken realiseren, ten voordele van onze doelgroep: mensen met een (vermoeden van) beperking en andere maatschappelijk kwetsbare doelgroepen. We kunnen deelnemers van onze kinderen- en jongerenwerking toffe activiteiten aanbieden, zullen onze speelpleinwerkingen degelijk sport- en spelmateriaal aankopen… Onze dagbesteding in Brugge kan nu investeren in tuinmeubelen en de jeugdateliers kunnen hun zomerkampen betaalbaar houden. Noem maar op! 

Maar. Dankzij die Warmste Week acties zorgden de actievoerders ervoor dat Oranje ‘in the picture’ kwam. Via social media en op affiches. Via getuigenissen en mond-op-mond reclame. We voelen een direct effect: mensen vinden nog sneller de weg naar Oranje.

Enthousiaste vrijwilligers
En ook vrijwilligers vonden de weg naar Oranje, tijdens De Warmste Week. Ze gaven hun tijd aan heel wat verschillende werkingen van Oranje: in onze technische dienst, kinderen- en jongerenwerking en clubwerkingen. Voor sommigen werd het zelfs een blijvend engagement! 

Dank jullie wel voor jullie steun, engagement en het meebouwen aan ons onbeperkt samenleven!