Alle info over jouw gift

Oranje staat voor een innoverende en creatieve organisatie, waar nieuwe projecten
een plaats krijgen. We zijn daarom steeds op zoek naar financiële middelen
om die nieuwe projecten te bekostigen.

Maar... Wanneer is je gift fiscaal aftrekbaar? Naar welke werking of project
gaat jouw financiële bijdrage? Wat kan Oranje voor jou doen? …
 

 

Alle info vind je op deze pagina.

Waarvoor heeft Oranje jouw steun nodig?

Tof dat je Oranje op die manier wil steunen! 

Als je binnenkort een verjaardagsfeest, babyborrel, jubileum, pensioenviering,... organiseert, kun je aan jouw gasten vragen om rechtstreeks een gift over te maken aan Oranje vzw.

Giften kunnen overgemaakt worden op het rekeningnummer BE71 7795 9756 2369. Vermeld in de mededeling het evenement (babyborrel, verjaardag,...), gift en de naam van de schenker (bv. babyborrel gift Jan Janssens).

Familie, vrienden, kennissen en collega's ontvangen enkel een fiscaal attest wanneer ze een gift storten vanaf 40 euro op het rekeningnummer van Oranje vzw. Als je zelf de giften inzamelt en daarna doorstort, mogen wij helaas geen fiscaal attest opmaken.

Wil je graag een fiscaal attest? Geef dan zeker tijdig de noodzakelijke gegevens door. Dat kan via deze link of via mail naar steun@oranje.be. We hebben volgende info nodig voor het uitschrijven van een fiscaal attest:

  • Naam & voornaam
  • Adres
  • Rijksregisternummer (voor personen) of ondernemingsnummer (voor bedrijven) 

Ben je van plan om een feest te organiseren t.v.v. Oranje? Neem dan zeker even contact met één van de medewerkers van de dienst communicatie en / of fondsenwerving op. We helpen je graag verder!

 

Jouw gift is énkel fiscaal aftrekbaar als je deze stort op het algemeen rekeningnummer van Oranje vzw (IBAN: BE71 7795 9756 2369 - BIC CODE: GKCCBEBB). Vermeld 'Gift en je voor- en familienaam' en het jeugdatelier dat je financieel wil steunen. Vanaf 40 euro is jouw gift fiscaal aftrekbaar.

Opgelet! Om een attest uit te schrijven hebben we je voornaam, familienaam, adres en rijksregisternummer (voor personen) of ondernemingsnummer (voor bedrijven) nodig. Geef dus zeker tijdig de noodzakelijke gegevens door. Dat kan via deze link of via mail naar steun@oranje.be

Is jouw financiële bijdrage afkomstig van een actie (bv. pannenkoekenverkoop)? Dan kan je nog steeds de opbrengst rechtstreeks op het rekeningnummer van het jeugdatelier storten. Want: acties komen sowieso niet in aanmerking voor een fiscaal attest. (Zie ook, op deze pagina: 'Welke soort giften zijn wel/niet fiscaal aftrekbaar?')

Heb je een persoonlijke voorkeur voor een specifieke werking van Oranje? Dan zorgen we dat je financiële steun bij die werking terecht komt. Schrijf in de mededeling van je overschrijving niet enkel je voor- en familienaam, maar ook voor welke werking van Oranje je gift bedoeld is. 

Wanneer je niet onmiddellijk weet welke werking binnen Oranje je precies wil steunen, dan verzekeren we je: Je financiële steun komt goed terecht in Oranje! 

Op de speelpleinwerkingen (Brugge, Maldegem, Assenede & Aalst) kunnen we bijvoorbeeld vaak extra steun gebruiken voor de aankoop van degelijk sport- en spelmateriaal. Onze kinder- en jongerenwerking (Oedelem Beernem) gaat graag met z’n allen op uitstap. Een financieel duwtje in de rug maakt het voor iedere deelnemer haalbaar om mee te gaan. 

Of: onze woon- en dagbestedingsdienst in ‘t Bilkske (Brugge binnenstad) is momenteel op zoek naar middelen voor ‘een groene aankleding’: planten voor binnen en buiten, de aanleg van een gezellig en rolstoeltoegankelijk terras, toffe tuinmeubelen… 

Is jouw financiële steun niet toereikend om de hele nood te realiseren? Geen nood! Vele stortingen samen zorgen dat we de nood wél kunnen realiseren.

Eén van de medewerkers van de dienst communicatie en fondsenwerving helpen je graag verder. 

Of vul ons contactformulier in en dan contacteren we je zo snel mogelijk terug.

Je gift is fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro of meer

Je gift hoeft niet in een éénmalige storting gegeven te worden om recht te hebben op belastingvermindering. Met een doorlopende opdracht van bv. 5 euro per maand, heb je op het einde van het jaar ook recht op een fiscaal attest.

Je hebt recht op een belastingvermindering van 45% op het gegeven bedrag, het jaar nadat je een storting deed. 

Opgelet! Om een attest uit te schrijven hebben we je voornaam, familienaam, adres en rijksregisternummer (voor personen) of ondernemingsnummer (voor bedrijven) nodig. 

Geef dus zeker tijdig de noodzakelijke gegevens door. Dat kan via deze link of via mail naar steun@oranje.be

In maart van het jaar dat volgt op je gift, mag je je fiscaal attest in de bus verwachten. 

Opgelet! Om een attest uit te schrijven hebben we je voornaam, familienaam, adres en rijksregisternummer (voor personen) of ondernemingsnummer (voor bedrijven) nodig. 

Geef dus zeker tijdig de noodzakelijke gegevens door. Dat kan via deze link of via mail naar steun@oranje.be

Enkel voor ‘particuliere giften’ kunnen we een fiscaal attest uitschrijven. Dit wil zeggen dat je uit eigen naam een storting doet. De gift is dus niet het resultaat van een geldinzameling, een actie… Bijvoorbeeld je verkocht pannenkoeken ten voordele van Oranje, organiseerde een kwis of een fuif… De opbrengst komt uit de gift van vele mensen samen. Daarom kunnen we geen attest uitschrijven aan één persoon.

Ook materiële giften (bv. gezelschapsspellen, pc, kantoormateriaal…) komen niet in aanmerking voor een belastingvermindering.

Vragen of opmerkingen?

Telefoonnummer: 050 341 341