Begeleid werken in groep

Begeleid werken in groep bestaat eigenlijk niet, want begeleid werken is bedoeld voor mensen met (een vermoeden van) beperking die individueel willen werken in een echte werkomgeving. Toch voorziet Oranje deze tussenvorm voor mensen die willen onderzoeken of begeleid werken wel iets voor hen is. Hier is altijd een professionele begeleider aanwezig tijdens het werk.

Op woensdagnamiddag op de compostplaats in het Sint-Annapark van Maldegem en op donderdagvoormiddag in de Bambino in Brugge organiseert Oranje wekelijks begeleid werken in groep. Met beide werkplekken heeft Oranje een duurzaam samenwerkingsverband.

Weet je niet of graag zou willen werken op een gewone werkplek en of je dit wel aankan? Loop je nog school in een BUSO en ben je op zoek naar een interessante stageplaats? Dan is misschien iets voor jou!

De begeleider onderhoudt het contact met je werkgever, ondersteunt jou waar nodig, vertaalt jouw noden, vragen, verwachtingen… naar de werkgever. De begeleider zoekt samen met jou uit wat je mogelijkheden zijn en welke ondersteuning je nodig hebt. Door mee te werken ontdek je zelf of een vorm van vrijwillige arbeid jou ligt en wat je werkpunten zijn.

Na een evaluatiegesprek kijken we samen hoe je eventueel kan doorstromen naar een werkplek die perfect bij jou past.