8 jun 2017

't zit in 't midden

  • Nieuwsberichten
uitnodiging voor het buurtfeest was een tekening gemaakt door Wijnand
Op de koffie met de buren...

Op 21 mei kwamen meer dan 250 mensen op de koffie voor een uit de hand gelopen netwerkfeest van Oranje in de Braambeier in Zedelgem.

Buurmannen en -vrouwen van de Fazantenlaan (waar de nieuwe woondienst komt), de Sprinkelhoevestraat, van onze bewoners die ergens in Zillegem op een appartement of studio wonen. Vrijwilligers, externe partners, handelaars, en vele vrienden en familieleden van onze bewoners. Iedereen was welkom. “We hebben massa's geflyerd” lacht Sofie, één van de regioverantwoordelijken in Zedelgem.

Schoonmama van één van onze collega’s: “De sfeer van de tekening op de uitnodiging … zo werd het echt. Dat medewerkers van Oranje zich daarvoor inzetten, dat is toch wel bijzonder.” Het concept was nochtans heel gewoon. Mensen brachten zelf taart mee, jong en oud liep doorheen, er was een losse sfeer. Guido, man van vrijwilligster Annemie, zorgde met zijn folkband voor een leuke ‘volkssfeer’. 

Hét moment was natuurlijk het vertonen van onze zelfgemaakte film t' Zit in 't midden .mp4 , speciaal gecreëerd voor dit buurtfeest. Zo wilden we aantonen waar Oranje voor staat.  Inge Devos, regioverantwoordelijke Zedelgem “eigenlijk was het maken van die film op zich al een prachtig buurtproject. 60 figuranten uit de buurt werkten enthousiast mee. Op de film zie je hoe we allemaal wel iets gemeen hebben met elkaar. Zo verdwijnen de vele ikjes en komt de onderlinge verbondenheid naar boven.”

Benieuwd hoe het er aan toe ging? Klik door naar de fotoreportage van Bart Baevegems.

We zouden het bijna vergeten!

Er was veel interesse voor een rondleiding in de nieuwe woondienst. In 2018 opent Oranje immers "De nieuwe sprinkel" (woondienst met 10 kamers en grote gemeenschappelijke leefruimte) en 10 studio’s (open plaatsen voor mensen die ambulante woonondersteuning wensen). Hot item voor de bewoners van de Sprinkel was natuurlijk wie welke nieuwe kamer zal krijgen!

Tijdens de rondleiding werd benadrukt dat de mensen van Oranje openstaan voor alle vragen. Heel wat van onze cliënten zetten zich in voor hun buurt. Via onze pedicure kwamen we bijvoorbeeld te weten dat een buurvrouw, die kort geleden weduwe werd, moeite heeft om haar grasveld te onderhouden. Onze boodschap is “klop maar aan, we zien wel wat we kunnen doen!