5 jan 2018

Stad in de Stad, een tentoonstelling van Wit.h samen met Oranje

  • Nieuwsberichten
inspired by Triënnale Brugge 2018

Oranje is wat fier dat onze tentoonstelling "Stad in de Stad", in samenwerking met de sociaal artistieke organisatie Wit.h in de eerste nieuwsbrief van de triënnale, en als eerste officiële tentoonstelling onder hun label aangekondigd wordt. Met het label Inspired by luidt "Stad in de stad" het randprogramma van Triënnale Brugge 2018 in. 

In de tentoonstelling Stad in de Stad, belichten de kunstenaars Glenn Debuysere, Laan Irodjojo, Arnaud Rogard en Erwin Verhofstadt verschillende facetten van de stad. Hun oeuvre krijgt gestalte in een audio-visuele presentatie: vier manieren om de stad te verkennen en ervaren. De universele stad keert zich naar binnen in het hart van de historische stad.

Glenn Debuysere (°1987) uit kunstatelier Oranje treedt op als performer in het straatbeeld. In de rol van dokter kruist Debuysere voorbijgangers, op zoek naar potentiële patiënten aan wie hij zijn diensten aanbiedt.

Nederlander Laan Irodjojo (°1969) werkt in het atelier Herenplaats in Rotterdam. Op een gedetailleerde manier tekent hij de hoogbouw en de haven van deze metropool. Als in een google street view maak je een trip door de moderne stad, badend in een mystieke sfeer.

Keramist-tekenaar-danser Arnaud Rogard (°1977) fungeert hier als architect en stedenbouwer. In zijn atelier in Kunstwerkplaats De Zandberg in Harelbeke bouwt hij aan zijn keramische ‘witte stad’: een vredige plek waar de tijd stil staat.

Tot slot is er Erwin Verhofstadt (°1961). In Project Atelier Emiliani in Lokeren ontwerpt Verhofstadt permanent steden. Hij tekent ze vanuit een arendsperspectief. Vanuit de hoogte nemen we de landmarks waar, daarna duiken we, langs hoofd- en zijwegen, verder de gedetailleerde woonkern in.

Kom dat zeker zien! Jan Garemijnzaal, Markt 7, 8000 Brugge

  • zaterdag 13 en zondag 14 januari: 10  - 12 uur & 14 - 17 uur
  • maandag 15 t/m vrijdag 19 januari: 14 - 17 uur
  • zaterdag 20 en zondag 21 januari: 10  - 12 uur & 14 - 17 uur

Voor verdere info: hilde.cuyvers@oranje.be