26 jan 2018

Op zoek naar een echte thuis op jouw maat? Wij hebben 8 open plaatsen.

  • Nieuwsberichten
portret van een bewoner van Oranje aan de reitjes in Brugge
Met ons continuüm van zorg kan jij wonen zoals je het wil en kan.

Oranje evolueert geleidelijk aan naar één groot continuüm van woonzorg. We gaan hoe langer hoe minder uit van bepaalde woonprofielen. De grenzen vervagen omdat we steeds meer uitgaan van wat de kandidaat-bewoner nodig heeft. Iemand die liefst individueel wil wonen, maar 's avonds wel de nabijheid zoekt van een groep… Misschien is een mengvorm wel net wat die persoon zoekt.” verduidelijkt operationeel directeur Peter Meeus.

“Wij vertrekken vanuit het beeld van de vuurtoren. Een woondienst met permanente begeleiding doet dienst als vast baken voor al wie in de nabijheid woont. Dit is nu al zo voor de woonondersteuning in het centrum van Zedelgem, de Brugse Binnenstad en de wijk St-Jozef. In Zedelgem gaan we zelfs een stapje verder. Daar evolueert onze nieuwe woondienst De Sprinkel op de zorgsite aan de Fazantenlaan naar een buurtpunt. Een buur die zichzelf buitengesloten heeft kan er langslopen. We helpen hem zeker verder.”  

Het netwerk van Oranje beschikt over een ruime schakering aan woondiensten: van 24u op 24u begeleiding naar woon-ondersteuning op afroep:

  • groepswonen met 24u/24 begeleiding, aangepast aan de zorgnoden van de bewoners.

  • individueel wonen met 24u/24 ADL-assistentie op afroep.

  • wonen op een appartement met 4 bewoners. Tijdens de weekdagen is er begeleiding aanwezig van 's morgens tot 's avonds alnaargelang de noden van de bewoners. 's Nachts is er geen permanentie.

  • individueel wonen met een resident in het gebouw bij wie je terecht kanmet allerlei praktische vragen.

  • een vorm van kot-wonen met zijn tweeën. Begeleiding op afroep.

  • studio wonen onder dak van Oranje met begeleiding op afspraak.

  • studio wonen onder dak van Oranje met nabije begeleiding en de mogelijkheid om af en toe aan te sluiten bij groepsmomenten in een woondienst van Oranje in de buurt

  • individueel wonen in je eigen huis of appartement met begeleiding op afspraak.

Oranje heeft momenteel 8 open plaatsen op diverse locaties. Heb je interesse of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

050/ 341.341 of info@oranje.be.

Neem ook eens een kijkje op onze aanbodpagina onder 'wonen'.