31 mei 2018

Kom op 6 juni kijken naar ‘Zie mij doen’, een gratis filmvoorstelling

  • Nieuwsberichten
Filmmaakster Klara Van Es stelt haar documentaire aan ons voor in Sijsele.

Woensdagnamiddag 6 juni wordt speciaal.

Dan nodigt “Leven in de Brouwerij” alle buren en geïnteresseerden uit voor de voorstelling van het beklijvende ‘Zie mij doen’, een documentaire van Klara Van Es, gevolgd door een nabespreking met de filmmaakster zelf.

Klara Van Es werkt sedert begin 2013 als vrijwilligster in Monnikenheide in Zoersel. Mensen met een verstandelijke beperking en hun gezin kunnen er terecht voor een ruim aanbod aan ondersteuningsvormen. Een beetje zoals bij Oranje. 

Klara maakte een ontroerend zwart-wit portret van een zestal bewoners. “De meesten hebben een zware mentale handicap, wat het filmen tot een grote uitdaging maakt. Maar na verloop van tijd zag ik echter de mensen en niet de handicap. Laat dat nu net de bedoeling zijn van de film... Emoties en mentale handicap, hoe wij kijken naar mensen met een handicap en de samenhang ertussen. Film is ‘kijken naar’: hoe kijken we naar mensen met een handicap en hoe kijken zij naar ‘ons’? Hoe willen ze dat naar hen wordt gekeken?”

De film kreeg verschillende lovende recensies en de juryprijs voor de beste Belgische documentaire op Docville, het internationaal documentaire filmfestival. Oranje is dus super trots om jullie deze film te kunnen tonen in aanwezigheid van Klara Van Es. 

'Leven in de brouwerij' is een samenwerkingsinitiatief van VZW Oranje, Curando en WZC De Stek om de buurt dichter bij elkaar te brengen.
De documentaire 'Zie mij doen' wordt op woensdagnamiddag 6 juni vertoond in de Cultuurfabriek (Stationsstraat 22, 8340 Damme). De voorstelling met nabespreking start om 14uur