22 sep 2017

De Korf: Oranje en buurtbewoners in Sint-Jozef samen aan de slag

  • Nieuwsberichten
Oranje wordt nieuwe uitbater van ‘de Korf’.

De oude schoolgebouwen van ‘De Korf’ zijn een gevestigde waarde in Sint-Jozef en worden nog tot eind 2017 uitgebaat door ‘Parochiale Werken Sint-Jozef-Brugge’. Op 1 januari 2018 neemt Oranje de fakkel over. Anneleen Vanoost wordt er de nieuwe verantwoordelijke en kijkt al uit naar de samenwerking met ‘de Korf’.

Maar Oranje laat er geen gras over groeien: de samenwerking tussen Oranje en ‘de Korf’ is nu al gestart. Regelmatig gaan Oranje-cliënten er vol enthousiasme de verwilderde speelplaats opknappen. En dit om van ‘de Korf’ een warme en open ontmoetingsplek te maken.

 

In ‘De Korf’ kunnen immers zalen gehuurd worden. Zo vonden er in het verleden al cursussen, bowlingnamiddagen, spaghetti- en filmavonden, … plaats. Buurtverenigingen organiseerden er hun jaarlijkse eetfestijn of danshappening. Kortom, de polyvalente ruimtes laten een brede waaier aan activiteiten toe.

Een zaal boeken voor 2018? Dat doe je nu al bij Oranje via dekorf@oranje.be of je belt naar 050 33 05 17.

Oranje is op zoek naar denkers en doeners om van dit project een succes te maken. Oranje organiseert in het najaar een bijeenkomst voor alle huidige en toekomstige vrijwilligers. Wil je hiervoor een uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mailtje naar dekorf@oranje.be en vermeld ‘vrijwilligerswerk De Korf’ + je naam en contactgegevens. Of bel naar 050 33 05 17.